nbu-pidvischiv-oblikovu-stavku-do-25

Більше ніж подвоєння: НБУ підвищив облікову ставку до 25%

 • 210713 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Національний банк України підвищив облікову ставку до 25%, повідомили у НБУ, пише УНН.

Цитата

"Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 25% річних", - йдеться у повідомленні.

"Національний банк очікує, що підвищення облікової ставки до 25% буде достатнім для послаблення тиску на валютному ринку та стабілізації інфляційних очікувань, що в перспективі створить передумови для переходу до циклу зниження облікової ставки", - наголосили у регуляторі.

Деталі

Метою цього "рішучого кроку" разом з іншими заходами у НБУ назвали "захист гривневих доходів та заощаджень громадян, збільшення привабливості гривневих активів, зниження тиску на валютному ринку і в результаті посилення спроможності Національного банку забезпечувати курсову стабільність і стримувати інфляційні процеси під час війни".

Рішуче підвищення облікової ставки, як очікується, "пожвавить інтерес до гривневих активів, знизить тиск на міжнародні резерви та матиме стримуючий вплив на інфляцію".

"Такий крок також є необхідним для підтримання курсової стабільності, що за нинішніх обставин залишається важливою передумовою забезпечення цінової та фінансової стабільності", - додали у НБУ.

Доповнення

У середині квітня НБУ вирішив на тлі війни поки не міняти облікову ставку в 10%.

Українські Національні Новини

Економіка