nbu-planuye-skasuvati-chi-zmenshiti-valyutni-obmezhennya-dlya-eksporteriv

НБУ планує скасувати чи зменшити валютні обмеження для експортерів

 • 10396 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Національний банк України (НБУ) планує скасувати чи зменшити частку обов'язкового продажу валют для експортерів. Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає кореспондент УНН.

"Ми виділили пріоритети – які обмеження ми збираємось знімати в першу чергу: продаж валютної виручки, скасування обмеження на репатріацію дивідендів. Якщо ми будемо проводити в найближчий час ще одну хвилю лібералізації, як раз, ми їх і будемо знімати або зменшувати. Можливо, по обов’язковому продажу ми зменшимо з 50% до 30%, але це буде залежати від макроекономічної ситуації – можливо, ми відмінимо це", - зазначив чиновник.

При цьому він не назвав якихось часових параметрів прийняття цього рішення, зазначивши, що це залежить суто від макроекономічної ситуації в країні.

Нагадаємо, в Україні запрацював новий операційний дизайн монетарної політики, яку проводить Національний банк України, що має, зокрема, допомогти досягнути ціль з інфляції на рівні 5% (+/-1 в.п.) в середньостроковій перспективі та уникнути впливу змін умов ліквідності банківської системи на економічне зростання.

Українські Національні Новини

Економіка