nbu-povidomiv-pro-zrostannya-investitsiy-v-budivnitstvo

НБУ повідомив про зростання інвестицій в будівництво

 • 9947 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У січні 2017 року приріст інвестицій у житлове будівництво значно прискорився – до 23%. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ за січень 2017 року, передає УНН.

Крім того, на ринку житлової нерухомості сформувалася цінова кон’юнктура, сприятлива для підсилення попиту.

"Зокрема, на початку звітного кварталу ціни на житлову нерухомість досягнули локального мінімуму (внаслідок зниження цін у доларовому вираженні та зміцнення курсу гривні до долара) та в подальшому переважно підвищувалися", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за підсумком 2016 року Київщина стала лідером за обсягом введення в експлуатацію житла серед регіонів України.

Серед міст Київської області трійку лідерів за обсягами введеного у експлуатацію житла у 2016 році становлять м.Ірпінь (316 тис. кв.м), м.Бровари (136 тис. кв.м) та м.Бориспіль (67 тис. кв.м).

Цього року в експлуатацію вводять першу чергу одного з найбільших житлових комплексів України — ЖК Scandia (Бровари).

Згідно з проектом, комплекс розрахований на 100 житлових будинків з власною масштабною інфраструктурою. На території комплексу передбачені школи, дитячі садочки, стадіон, спортивні та дитячі майданчики, парк з озером, амфітеатр для концертів і багато іншого. Вартість квартири у ЖК Scandia стартує від 15 тис. доларів США. 

Українські Національні Новини

Економіка