nbu-prodovzhuye-doslidzhennya-mozhlivosti-vipusku-e-grivni-smoliy

НБУ продовжує дослідження можливості випуску е-гривні - Смолій

 • 14999 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Національний банк України продовжує досліджувати можливість випуску електронної гривні (е-гривні). Про це заявив голова Національного банку Яків Смолій на конференції, повідомили УНН у пресслужбі НБУ.

"Насправді у 2020 році уже не стоїть питання про те, бути цифровій валюті чи ні. Це – вже даність. Питання лише в тому, хто, як і коли буде її створювати", – наголосив голова НБУ.

Як зазначається, Національний банк України вирішив практично вивчити можливість випуску власної цифрової валюти – електронної гривні або е-гривні.

"Ми зайняли проактивну позицію та у 2018 році провели "пілот". Півроку пішло на його підготовку, і ще півроку на активну стадію та аналіз результатів. І хоча ми завершили пілотний проект, ми і надалі прагнемо втілювати такі інноваційні рішення. Ми продовжуємо досліджувати можливість випуску е-гривні, і готові будемо повернутися до цього питання, коли будемо переконані, що не лише здатні це реалізувати з технологічної точки зору, а й що це не стане на заваді реалізації нашого мандату – забезпеченню цінової та фінансової стабільності", – розповів голова Нацбанку. 

Нагадаємо, у квітні 2019 року в НБУ повідомляли, що в Україні завершено пілотний проект випуску е-гривні.

Українські Національні Новини

Економіка