nbu-rozpochinaye-2019-rik-z-revolyutsiynoyi-valyutnoyi-liberalizatsiyi

НБУ розпочинає 2019 рік з революційної валютної лібералізації

 • 12406 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. НБУ розпочинає 2019 рік з революційної валютної лібералізації. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій, передає УНН.

"Ми розпочинаємо 2019 рік з революційної валютної лібералізації, якої ще не було в історії України. Менш ніж через місяць не на папері, а вже на практиці запрацюють Закон "Про валюту і валютні операції" і наше нове валютне регулювання, яке принесе багато послаблень для українців і бізнесу", -  повідомив він. 

Поточний рік має бути присвячений наступному важливому кроку, без якого фінансова стабільність не лише в межах банківського сектору, а в межах всієї фінансової система, неможлива. Мова йде про "спліт", за яким майбутнє небанківського фінансового сектору.

Ухвалення Верховною Радою законопроекту про "спліт" не дарма стало одним зі структурних маяків нової програми співпраці України з МВФ як передумова зміцнення фінансового сектору. Адже це дасть змогу привести небанківський фінансовий ринок у відповідність до європейських стандартів, підвищить якість роботи фінансових компаній та захист споживачів фінпослуг, а також створить умови для приходу на цей ринок нових іноземних гравців.

Як повідомляв УНН, НБУ визначив банки, у яких зможе купувати валюту під час інтервенцій

Нагадаємо, Національний банк України продовжуватиме дотримуватися плаваючого курсоутворення.

У ІІ кварталі 2018 року Нацбанк планував купувати до 10 млн доларів на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ: вперше за п’ять років інфляція зменшилася до однознакового рівня

Українські Національні Новини

Економіка