nbu-spodivayetsya-scho-ukhvalennya-byudzhetu-2017-dopomozhe-z-chergovim-transhem-mvf

НБУ сподівається, що ухвалення Бюджету-2017 допоможе з черговим траншем МВФ

 • 7158 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Національний банк України вітає прийняття Державного бюджету на 2017 рік і сподівається, що разом з докапіталізацією найбільших банків це прискорить завершення третього перегляду програми МВФ і наблизить Україну до отримання наступного траншу. Про це йдеться у коментарі регулятора у Facebook, передає УНН.

"Національний банк України вітає прийняття головного фінансового документу країни на наступний рік – Державного бюджету України на 2017 рік. Національний банк сподівається, що нарівні з докапіталізацією найбільших банків, це прискорить завершення третього перегляду програми МВФ і наблизить нашу державу до отримання наступного траншу, що поповнить міжнародні резерви і підтримає макрофінансовую стабільність в Україні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Нацбанку привітали прийняття закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб", поданого як невідкладний у понеділок Президентом України.

"Тепер 100% суми вкладів у всіх державних банках гарантовано. Це сприятиме захисту прав фізичних осіб-вкладників державних банків та відновленню довіри до банківської системи, а також надасть приклад відповідального ставлення власника банку до забезпечення захисту інтересів клієнтів. Національний банк вдячний парламентарям за прояв політичної волі та надання додаткового захисту вкладів в державних банках, в тому числі в ПриватБанку", - додали у НБУ.

Як повідомляв УНН, рано вранці 21 грудня Верховна Рада ухвалила Бюджет-2017.

Законом встановлено загальні показники державного бюджету на 2017 рік, зокрема, доходи у сумі 721,4 млрд грн і видатки у сумі 790,4 млрд грн. Граничний рівень дефіциту - 77,5 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика