nbu-sprostiv-vidachu-litsenziyi-na-perekaz-koshtiv-dlya-nebankivskikh-ustanov

НБУ спростив видачу ліцензії на переказ коштів для небанківських установ

 • 10824 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Національний банк України спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу НБУ.

"Національний банк спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, скасувавши обов’язок небанківської установи узгоджувати з Національним банком внутрішні правила про переказ коштів", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що тепер у пакеті документів для отримання ліцензії замість внутрішніх правил про переказ коштів подаватиметься інформаційна довідка щодо умов та порядку надання небанківською установою послуг з переказу коштів у формі опитувальника за встановленим зразком.

"Така форма документа буде більш зрозумілою і прозорою для заявника. Її підготовка заявником та опрацювання співробітниками Національного банку потребуватиме значно менших витрат часу", - зазначили в пресслужбі.

Окрім того, зазначається, що внутрішні правила переказу коштів стають документом виключно внутрішнього користування небанківської установи. Такий документ розробляється та затверджується до початку надання послуг з переказу коштів, а також має відповідати оновленими вимогами, які затверджені в Директиві (EU) 2015/2366 (PSD2) та Керівних принципах ЕВА.

"Крім того, оновлено вимоги до бізнес-плану, який подається небанківською установою до Національного банку для отримання ліцензії", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, за 9 місяців 2019 року українців переказали більше ніж 5 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Економіка