nbu-torik-otrimav-vid-bankiv-bankrutiv-2-6-mlrd-grn

НБУ торік отримав від банків-банкрутів 2,6 млрд грн

 • 7722 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Національний банк у 2018 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,6 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані НБУ.

"НБУ у минулому році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків на півмільярда гривень більше, ніж роком раніше - 2,6 млрд грн", - повідомили у НБУ.

Найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав - 1 237,7 млн грн. Ще 681,6 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна.

Іншими джерелами погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків стали кошти від:

  • погашення ОВДП на суму 434,8 млн грн;
  • набуття у власність НБУ нерухомого майна майнових поручителів банків на суму 132,3 млн грн;
  • отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами на суму 154,4 млн грн.

За найвищу ціну – 308 млн грн – у 2018 році реалізовано майнові права, передані в заставу Національному банку ПАТ "Дельта Банк".

У 2018 році обсяг погодження Національним банком початкових цін реалізації майнових прав за заставленими кредитними договорами збільшився більш ніж удвічі – до 100,5 млрд грн – у порівнянні з 2017 роком (45 млрд грн). Це пов’язано із запровадженням портфельного погодження реалізації активів, а також зі спрощенням процедури визначення початкової ціни реалізації активів, яка відповідає сумі загальної заборгованості за кредитними договорами, вказали у НБУ.

НБУ нагадав, що у 2017 році отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн.

Нагадаємо, борги банків-банкрутів з жовтня планували продавати на міжнародних ринках.

Українські Національні Новини

Економіка