nbu-viznachiv-banki-u-yakikh-zmozhe-kupuvati-valyutu-pid-chas-interventsiy

НБУ визначив банки, у яких зможе купувати валюту під час інтервенцій

 • 10525 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Національний банк України визначив банки, що можуть взяти участь у його валютних інтервенціях. Про це повідомила прес-служба Нацбанку, передає УНН.

"Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях НБУ у формі запиту щодо найкращого курсу у І кварталі 2019 року. Згідно з критеріями відбору банків, у такій формі валютної інтервенції можуть брати участь 20 установ, які за підсумками попереднього кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку", - зазначили в установі.

За даними НБУ, у I кварталі 2019 року до переліку банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу було додано ПАТ "Банк Інвестицій та Заощаджень" і виключено АТ "Банк Кредит Дніпро".

Таким чином, у січні-березні 2019 року брати участь у таких інтервенціях зможуть наступні фінансові установи: АТ "Альфа-Банк", АТ "Банк Альянс", ПАТ "Банк Інвестицій та Заощаджень", ПАТ "КБ "Глобус", ПАT "ІНГ Банк Україна", АКБ "Індустріалбанк", ПАТ "Креді Агріколь Банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", АТ КБ "Приватбанк", ПАT "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "Сбербанк", АТ "Сітібанк", АТ "ТАСкомбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк", АТ "УкрСиббанк", ПАТ "Укрсоцбанк".

При цьому в Нацбанку уточнили, що цей загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в рейтингах за показниками обсягу операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб’єктами ринку та Національним банком, обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти, обсяг активів банку.

Як нагадали в НБУ, інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу були запроваджені відповідно до Стратегії валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки і проводяться з початку 2017 року. У 2018 році Національний банк купив на міжбанківському валютному ринку майже 3,2 млрд дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу – більше 699 млн дол. США.

Нагадаємо, Національний банк України продовжуватиме дотримуватися плаваючого курсоутворення.

У ІІ кварталі 2018 року Нацбанк планував купувати до 10 млн доларів на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів.

Українські Національні Новини

Економіка