nbu-vpevneniy-u-dokazakh-neplatospromozhnosti-privatbanku

НБУ впевнений у доказах неплатоспроможності ПриватБанку

 • 10140 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Національний банк України впевнений у наявних у нього доказах неплатоспроможності ПриватБанку, незаконність націоналізації якого сьогодні визнав Окружний адміністративний суд Києва. Про це заявила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Окрім результатів перевірки, яка була здійснена Національним банком за методикою, яка була погоджена міжнародною спільнотою, міжнародними організаціями, ми маємо результати незалежного аудиту, а також результати форенсік-аудиту, який був здійснений компанією Kroll. Всі ці докази від'ємного капіталу і неплатоспроможності ПриватБанку зафіксовані в усіх цих документах. Ми абсолютно впевнені у твердості наших доказів, правильності прийняття нашого рішення", - зазначила Рожкова.

За її словами, судова гілка влади є незалежною в Україні, тож суд вищої інстанції має прийняти справедливе рішення.

При цьому вона додала, що наразі НБУ не може розголошувати тактику захисту щодо апеляції рішення Окружного адмінсуду.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Українські Національні Новини

Політика