nbu-zaklikav-swift-vidklyuchiti-tsentrobank-rosiyi

НБУ закликав SWIFT відключити центробанк росії

 • 111730 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Національний банк України закликав SWIFT відключити від системи центральний банк рф, йдеться у заяві регулятора, пише УНН.

Цитата

"Закликаємо керівництво міжнародної системи SWIFT відключити центральний банк рф від системи обміну фінансовими повідомленнями", - сказано у заяві.

Це, як очікується, посилить міжнародну фінансову ізоляцію рф та стане дієвим інструментом максимальної протидії агресії росії у фінансовій сфері.

"Ми просимо SWIFT доєднатися до міжнародного співтовариства та посилити фінансовий тиск на державу-агресора. Сподіваємося на вашу підтримку та допомогу заради збереження життів тисяч українців та захисту суверенітету нашої країни", - наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Раніше

ЄС закрив семи російським банкам доступ до SWIFT.

Довідково

SWIFT – це міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів. Перекази через SWIFT – це перекази коштів з банківського рахунку на банківський рахунок. Послугами системи користуються близько 11 тис. банків і фінансових установ у понад 200 країнах світу.

Українські Національні Новини

Економіка