nbu-zaprovadiv-zaboronu-prava-golosu-za-100-aktsiy-sens-banku

НБУ запровадив заборону права голосу за 100% акцій "Сенс Банку"

 • 402190 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Національний банк України визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів АТ “СЕНС БАНК” – ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited, запровадив заборону права голосу за 100% акцій банку. Про це йдеться на офіційному сайті НБУ, передає УНН.

Деталі

За даними Нацбанку, компанії ABH Holdings SA належить 57,6% акцій “Сенс Банку”. Крім того, ABH Holdings SA є власником ABH Ukraine Limited, якому належить 42,4% акцій банку.

Цитата

«Національний банк визнав ділову репутацію ABH Holdings S.A. небездоганною з огляду на застосування до нього ознак небездоганної ділової репутації юридичної особи. Так, ABH Holdings S.A. володів істотною участю в Amsterdam Trade Bank N.V. (Нідерланди), який 22 квітня 2022 року було визнано банкрутом. Крім того, Національний банк визнав ділову репутацію ABH Ukraine Limited небездоганною з огляду на наявність, зокрема, ознак небездоганної ділової репутації, що застосовуються до його власників опосередкованої істотної участі А. Косогова, М. Фрідмана та П. Авена, визначених Положенням про ліцензування», – ідеться в повідомленні.

"Відповідно до рішень Національного банку застосовано тимчасову, до усунення порушення, заборону використання права голосу за 287 262 475 484 простими іменними акціями банку, які становлять 100% статутного капіталу банку та належать власникам істотної участі в АТ “СЕНС БАНК” ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо

Національний банк зобов’язав банки виявляти та документувати інформацію про зв’язки клієнтів та їх контрагентів із росією.

Українські Національні Новини

Економіка