nbu-zniziv-oblikovu-stavku-do-17-5

НБУ знизив облікову ставку до 17,5%

 • 7180 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Національний банк України знизив облікову ставку до 17,5% з 26 квітня 2019 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НБУ.

"Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 17,5% річних з 26 квітня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Як вказали у регуляторі, наразі стійка тенденція до уповільнення інфляції до цілі 5% дає змогу Національному банку розпочати цикл зниження облікової ставки. 

"Розпочинаючи цикл зниження облікової ставки, правління зауважує, що подальші кроки будуть залежати від реалізації інфляційних ризиків та покращення інфляційних очікувань", - додали у НБУ.

Разом з тим правління НБУ бачить ризики, реалізація яких може стати цьому на заваді.

"Попри наявність макроекономічних передумов для циклу зниження облікової ставки, цьому процесу може стати на заваді реалізація ризиків для фінансової стабільності України, про які на минулому тижні йшлося у заяві Ради з фінансової стабільності, а також ризиків для збереження незалежності Національного банку. Національний банк продовжить уважно стежити за перебігом подій в Україні та готовий у разі реалізації окреслених ризиків реагувати інструментами монетарної політики", - вказали у регуляторі.

Українські Національні Новини

Економіка