ne-bude-tak-yak-u-lyutomu-v-mvs-rozpovili-pro-oboronu-na-kordoni-z-bilorussyu

"Не буде так, як у лютому": в МВС розповіли про оборону кордону з білоруссю

 • 205244 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Наразі на українсько-білоруському кордоні проводять оборонні заходи, щоб військові змогли дати відсіч ворогу ще на початку спроби зайти на територію України. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко, передає УНН.

Цитата

"Наші дії на кордоні з білоруссю є оборонного характеру. Ми виконуємо завдання щодо захисту нашої держави. А саме відбувається постійне нарощування наших сил. Ми вимушені реагувати, збільшувати наші спроможності і дати відсіч у разі агресії. Не буде такої ситуації, як лютому цього року і відсіч буде надана безпосередньо на кордоні", – повідомив Бондаренко.

Деталі

Як зазначив заступник міністра, у білоруських ЗМІ поширюють заяви керівництва прикордонної служби про "загрозу", тому що з боку України мінують шляхи, підривають інфраструктуру та руйнують дороги.

За словами Бондаренка, країна, яка збирається нападати, не руйнуватиме свої логістичні шляхи. Щодо мінних загороджень, то вони розташовані на українській території, але безпосередньо наближенні до кордону з білоруссю.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський запропонував розмістити на кордоні з білоруссю місію міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

Українські Національні Новини

Війна