ne-bulo-tisku-u-mzs-vidpovili-na-slova-bogdana-schodo-pokiynogo-posla-ukrayini-u-kitayi

Не було тиску: у МЗС відповіли на слова Богдана щодо покійного посла України у Китаї

 • 15278 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що на покійного посла України в Китаї Сергія Камишева не чинилось тиску. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи заяву ексглави ОП Андрія Богдана про те, начебто дипломата "тероризували звільненням", передає УНН.

Цитата:

"Не було тиску. Смерть Сергія Камишева стала для нас великою втратою. У МЗС його знали виключно як професіонала, який самовіддано служив Україні. Сергій Камишев особисто зробив багато для розвитку українських відносин з регіонами Азії та Близького Сходу. Не одне покоління дипломатів надихалося його досвідом і знаннями. Втрата такої людини була для нас шоком", - сказав Ніколенко.

Деталі

У МЗС висловили співчуття родині і близьким дипломата.

Зазначимо, що раніше колишній керівник Офісу Президента України Андрій Богдан, у себе на сторінці Facebook, написав, що останні півроку дипломата Сергія Камишева "тероризували звільненням".

Про смерть Надзвичайного та Повноважного посла Сергія Камишева повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Довідково

Камишев з грудня 2019 року був послом України у Китаї, а до цього кілька місяців працював радником Андрія Богдана на посаді керівника Офісу Президента.

Раніше Камишев працював у дипломатичних установах України в таких державах, як Єгипет, Ліван, Сирія. З 2004 по 2009 рік був Надзвичайним і Повноважним Послом України в КНР та Монголії (за сумісництвом).

Українські Національні Новини

Політика