ne-minulo-y-roku-u-nimechchini-zagovorili-scho-rosiya-vikoristovuye-energiyu-yak-zbroyu

Не минуло й року: у Німеччині заговорили, що росія використовує енергію "як зброю"

 • 133588 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Хабек у четвер звинуватив кремль у використанні енергії "як зброї" після рішення російського уряду про введення санкцій щодо 31 іноземної енергетичної компанії, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Слід сказати, що ситуація наближається до апогею, так що використання енергії як зброї в даний час реалізується в декількох галузях", — сказав Хабек журналістам на прес-конференції в Берліні.

Деталі

У четвер Хабек заявив, що Німеччина зосереджена на нарощуванні запасів газу для підготовки до зими.

"Газові сховища мають бути заповнені до зими, інакше ми опинимося в ситуації, коли нас легко можна буде шантажувати", — заявив віце-канцлер.

Контекст

Напередодні уряд росії ввів санкції щодо групи Gazprom Germania GmBH та ще близько 30 іноземних компаній, включаючи власника польської ділянки газопроводу "Ямал-Європа".

Санкції зокрема передбачають заборону на укладання угод з цими компаніями та організаціями, що знаходяться під їх контролем.

Нагадаємо

Україна до російського вторгнення 24 лютого неодноразово заявляла, що росія використовує енергоресурси як зброю та предмет шантажу.

Проте ні США, ні Німеччина відкрито не дублювали такі заяви.

Українські Національні Новини

Політика