ne-mozhna-porivnyuvati-z-pivnichnim-potokom-u-polschi-ne-bachat-pidstav-vvazhati-vitik-na-druzhbi-diversiyeyu

"Не можна порівнювати з "Північним потоком": у Польщі не бачать підстав вважати витік на "Дружбі" диверсією

 • 138100 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Розслідування триває, проте наразі представники польського уряду не вважають, що витік на одній із ниток західної ділянки трубопроводу "Дружба" став результатом диверсії. Про це заявив уповноважений польського уряду зі стратегічної енергетичної інфраструктури Матеуш Бергер, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Цитата

"Я вважаю за краще вважати, що це, швидше за все, був нещасний випадок... Це не перший випадок витоку, і його точно не можна порівнювати з вибухом на "Північному потоці", - сказав Бергер.

Контекст

Раніше сьогодні польський оператор повідомив, що на одній із двох ниток нафтопроводу «Дружба», що йде з росії, у Польщі було виявлено витік. Пошкодження сталося на магістральному трубопроводі, яким нафта надходить до Німеччини.

Доповнення

Минулого місяця було виявлено витоку в трубопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2", що йдуть через Балтійське море до Німеччини з росії, - два у винятковій економічній зоні Швеції та ще два витоку у винятковій економічній зоні Данії, - за що почалося розслідування та було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону. Слідство у Швеції назвало "детонації" причиною витоків із "Північного потоку".

Кремль заперечує свою причетність до вибухів у "Північному потоці".

Українські Національні Новини

Новини Світу