ne-priymayu-nichiyikh-chervonikh-liniy-bayden-ochikuye-dovgu-diskusiyu-z-putinim

Не приймаю нічиїх “червоних ліній”: Байден очікує “довгу дискусію” з Путіним

 • 23725 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Президент США Джо Байден заявив, що очікує на «довгу дискусію» з президентом Росії Володимиром Путіним. Так лідер США прокоментував майбутні переговори і наголосив, що не приймає нічиїх "червоний ліній", передає УНН із посиланням на Reuters. 

Деталі

“Я не приймаю нічиїх "червоних ліній”, — додав він, маючи на увазі недавні слова Путіна про те, що Захід “поверхнево відноситься” до попереджень Росії про “червоні лінії”, які не варто переходити.

Раніше 

Байден заявив про підготовку “наймасштабнішого та значущого набору ініціатив, який зробить для Путіна дуже важким виконання того, що він, як побоюються, збирається зробити”.

Повідомляється, що Байден також наголосив, що перебуває у постійному контакті із союзниками у Європі та Україною.

Заява президента США прозвучала на тлі попередніх заяв представників Сполучених Штатів та НАТО про те, що Росії доведеться заплатити значну ціну у разі продовження агресії проти України.

Доповнення

Повідомлялося, що Сполучені Штати готові до вжиття негайних та рішучих заходів у разі ескалації агресії РФ проти України.

Також в США попередили, що поновлення російської агресії проти України призведе до "серйозних наслідків".

Контекст

Іноземні ЗМІ повідомили про стягування російських військових до кордону з Україною ще наприкінці жовтня.
Тиждень тому аналітики Conflict Intelligence Team повідомили про рекордне скупчення російських військ на українському кордоні. Дані свідчать про те, що чисельність військ і техніки може зрости найближчим часом.

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія готується до нападу на країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі і Маріуполі Донецької області і вторгнення через сусідню Білорусь.
При цьому він зазначив, що таким атакам передуватиме серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися.

Україна, зі свого боку, в додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряної, протиракетної і безпілотної захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї “Патріот” і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Українські Національні Новини

Політика