ne-rozumiyu-motiviv-chinovnikiv-yaki-vidmovlyayutsya-vryatuvati-zhittya-o-spizhenko

Не розумію мотивів чиновників, які відмовляються врятувати життя - О.Спіженко

 • 12610 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Майже два тижні тому Центр онкології “Клініка Спіженко” звернувся до МОЗ України із соціальною ініціативою безкоштовно пролікувати онкохворих українських пацієнтів, які у черзі очікують на бюджетне фінансування, аби отримати лікування. Таких сьогодні нараховується близько 30 осіб, передає УНН.

У Клініці Спіженко висловили готовність надати онкологічну допомогу на орієнтовну суму 8,5 млн грн, що, за попередніми розрахунками, дозволить безплатно пролікувати КіберНожем близько 12 пацієнтів.

У МОЗ на пропозицію лікарні досі не відреагували.

Тому, сьогодні, під час засідання "круглого столу" у комітеті ВРУ з питань охорони здоров'я "Актуальні питання профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань в Україні" керівник Асоціації приватних клінік України та власник МЦ “Клініка Спіженко” Олег Спіженко вкотре повернувся до цьогфо питання.

Зокрема, він зазначив, що не може зрозуміти дії та мотиви чиновників, які відмовляються врятувати життя пересічному громадянинові.

"Коли мова про онкохворих пацієнтів – кожна хвилина може стати вирішальною! Пухлина росте і, на жаль, стадії хвороби прогресують дуже швидко. Ми допомагали онкохворим пацієнтам на безоплатній основі багато разів, не публічно.

Але зрозумійте, що самостійно це робити надтяжко, адже існує ціла система, за якою визначають того пацієнта, хто потребує допомоги саме зараз і не може її собі дозволити. У МОЗ існує Комісія, яка визначає, кому варто допомогти, а хто дійсно має спроможність сам пролікуватися. (Ця Комісія формую чергу пацієнтів). Саме тому ми звернулися до міністерства ще два тижні тому із відкритим листом, у якому пояснили, що маємо можливість пролікувати пацієнтів по 6 діагностичним групам, на безоплатній основі. Пройшов час, ми не отримали відповідь і надіслали ще один лист, повторний, з проханням надати негайну допомогу. На жаль, відповіді поки що немає", - резюмував він.

Українські Національні Новини

Суспільство