ne-veditsya-na-rozvodku-mizhnarodniy-ekspert-v-oblasti-epidemiologiyi-pro-novu-mutatsiyu-koronavirusu

"Не ведіться на розводку": міжнародний експерт в області епідеміології про нову мутацію коронавірусу

 • 23481 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Сезонний спалах коронавірусу нарешті пішов на спад у багатьох країнах. Одночасно з цим почалася розкрутка інформації про "небезпечну мутацію" коронавірусу. Насправді - це природний процес, тому не варто панікувати. Про це розповів на своїй Facebook-сторінці професор, доктор медичних наук, міжнародний експерт у сфері охорони здоров'я і епідеміології Михайло Фаворов, повідомляє УНН.

"Триває невротизація населення. Тепер, коли спалах зібрався на спад у багатьох країнах, розпочата розкрутка "нових" вірусів, "мутацій вірусу", поява "британського вірусу" і так далі. Панове, спокійно, не ведіться на розводку!", - написав він.

Далі епідеміолог доступно пояснив, що небезпечної загрози подібні зміни у коронавірусі не несуть.

"Мутують варіабельні ділянки, константні не мутують, тому вакцини будуть працювати, як планувалося! Вірус буде постійно мутувати у варіабельних ділянках, тому що йому треба стати вірусом людини, а не мишей з панголінами. Він хоче бути звичайним нежитем, йому не хочеться бути смертельно небезпечним. Відповідно, вірус хоче передаватися активніше, без летальності", - пояснив епідеміолог.

Отже, причин для переживання і паніки немає, за твердженням Фаворова.

"Припиніть нервувати!", - підсумував він.

Нагадаємо, Михайло Фаворов повідомив що Україна вже пройшла пік захворюваності на COVID-19. Тому вводити зараз будь-які карантинні заходи або скасовувати - не можна. Адже зміни можуть залучити нові верстви населення і дати нові групи для інфекції.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов також заявив, що спад нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 може свідчити про подолання Україною піку захворюваності і падіння темпів захворюваності на COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині за вихідні сталося близько 80 ДТП, є загиблі

     • 14638 переглядiв

    Водіїв попередили про сніг у трьох областях: місцями до 3 см

     • 12890 переглядiв

    Україна сповільнила відбір газу з ПСГ за тиждень до 2,4%

     • 13689 переглядiв

    Від 6° морозу до 6° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 13941 переглядiв

    Робочий тиждень у Києві розпочався із заторів

     • 13720 переглядiв