ne-vsi-yevropeyski-politiki-rozumiyut-nebezpeku-proektu-pivnichniy-potik-2-parubiy

Не всі європейські політики розуміють небезпеку проекту "Північний потік -2" - Парубій

 • 10820 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Проект "Північний потік - 2" є одним з методів агресії та шантажу проти всього цивілізованого світу. Про це сьогодні сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час другої міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО" у Києві, передає кореспондент УНН.

"Північний потік - 2" - один з методів агресії Росії. Один з методів політичного шантажу проти всього цивілізованого світу", - наголосив він.

І дуже шкода, підкреслив спікер, що не всі європейські політики не розуміють загрози від цього російського проекту.

"Але всі наші держави, які в той чи інший час відчули на собі енергетичний шантаж Росії, ми чітко знаємо й усвідомлюємо, що це питання не економічне, це винятково політичний агресивний проект Росії", - додав він.

Крумп того А. Парубів повідомив, що у Вашингтоні наприкінці червня відбудеться зустріч спікерів України, Грузії, Молдови, України, Литви і Польщі зі спікером Палати представників конгресу США Полом Раяном, де, в тому числі, обговорюватимуть недопущення будівництва "Північного потоку - 2".

"В кінці цього місяця, 27 червня, коли ми будемо перебувати у Вашингтоні і в нас буде зустріч зі спікером Раяном (Пол Раян – спікер Палати представників конгресу США – ред.) і спікерів Грузії, Молдови, України, Литви, сподіваємося Польщі. Однією з тем нашого обговорення – це буде питання недопущення реалізації проекту "Північний потік -2", - розповів він.

Нагадаємо, Проект трубопроводу "Північний потік - 2" російського галузевого гіганта "Газпром" буде досить складно здійснити, не в останню чергу через причетних до будівництва трубопроводу росіян. Про це в коментарі УНН сказав експерт і економіст Андерс Аслунд з аналітичного центру Atlantic Council.

Як повідомялв УНН, 7 червня Швеція схвалила заявку від компанії Nord Stream 2 на прокладку двох ниток газопроводу через свою економічну зону в Балтійському морі.

Українські Національні Новини

Політика