ne-vsi-za-kultura-buntuye-proti-prodovzhennya-lokdaunu-pislya-24-sichnya

Не всі "за": культура бунтує проти продовження локдауну після 24 січня

 • 18169 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виступив проти продовження локдауну після 24 січня. Він упевнений, що таке рішення стане ударом для галузі і не підтримає пропозицію, якщо її винесуть на обговорення уряду. Про це Ткаченко повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Жорсткий карантин почався лише п’ять днів тому. А Максим Степанов вже виступив із заявою продовжити локдаун в Україні після 24 січня. Перед тим, як приймати такі рішення, хочу запитати у колеги – чи не зарано із висновками?" - написав Ткаченко.

Він наголосив, що хотілося б побачити конкретні факти, що є підставою для продовження локдауну після 24 січня.

"... інакше це стане вирішальним ударом по сфері культури та креативним індустріям, які, я наголошую, суворо дотримуються вимог обмежень. Так і загалом ударом по всьому малому і середньому бізнесу.

Якщо така дискусія буде піднята на Уряді, за таких умов – МКІП її не підтримає", - резюмував міністр.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликає продовжити жорсткі карантинні обмеження й після 24 січня.

Днями Степанов заявив, що жорсткий карантин є стратегічним кроком: через сезонне збільшення кількості хворих на грип та стабільно велику кількість інфікованих COVID-19 в системі охорони здоров'я України могли б виникнути проблеми, але посилений карантин з 8 по 24 січня допоможе впоратися з навантаженнями.

Також сьогодні глава МОЗ розповів, чи закінчиться пандемія після початку вакцинації.

Українські Національні Новини

Політика