ne-zaplativ-komunalku-sidi-bez-yizhi-u-turkmenistani-virishili-prodavati-khlib-za-dovidkami

Не заплатив за "комуналку" - сиди без їжі: у Туркменістані вирішили продавати хліб за довідками

 • 18858 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. У державних магазинах одного із велаятів Таджикистану хліб продають лише за довідками, що підтверджують кількість членів сім'ї, повідомляє туркменська служба "Радіо Свобода", інформує УНН.

"Ці довідки видаються у місцевих домоуправліннях. Для видачі цих довідок жителі зобов'язані надати квитанції про оплату газу, води і електрики. Але перед тим, як відправитися за квитанціями в установи по забезпеченню газом, водою і електрикою, необхідно отримати довідку про місце проживання в домоуправлінні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що напередодні громадянам, які з раннього ранку стояли у чергах перед державними магазинами і які були без довідок - купити хліб не вдалося. Вказується, що журналістам не вдалося отримати коментар у керівництва Марійського велаяту, де застосували такі "нововведення".

"Місцеві жителі розповідають, що для довідки про склад сім'ї домоуправлінню потрібно надати паспорти і свідоцтва про народження всіх членів сім'ї, а також потрібно з'явитися всім членам сім'ї, які досягли паспортного віку, відстоявши величезну чергу", - пише видання.

Підкреслюється, що не всі громадяни можуть отримати підтвердження про відсутність заборгованостей за газ і електрику, оскільки велика частка суспільства живе у борг через економічну кризу в країні.

Повідомляється, що у Туркменістані з 1 січня 2019 року з населення почали стягувати повну плату за газ, електрику і воду. Раніше у країні діяли пільги на безкоштовний газ, електрику і воду.

Як повідомлялося раніше в УНН, США внесли Таджикистан і Туркменістан до списку держав-порушників свободи релігії.

Українські Національні Новини

Новини Світу