nebezpechno-dlya-vii-skovikh-ta-tsivilnikh-dpsu-fiksuyut-nepoodinoki-sprobi-prorivu-vorozhikh-drg-na-sumschini-ta-chernigivschini

Небезпечно для військових та цивільних: ДПСУ фіксують непоодинокі спроби прориву ворожих ДРГ на Сумщині та Чернігівщині

 • 276396 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Держприкордонслужба сьогодні повідомила про спроби ворожих диверсійно-розвідувальних груп прорватися на територію Сумської області. Під час штурму ворог відкривав вогонь з кулеметів та автоматів. У коментарі журналісту УНН помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко зазначив, що непоодинокі випадки штурму ворожих ДРГ особливо фіксуються у Чернігівській та Сумській областях. 

Це становить небезпеку для цивільних та військових.

Цитата

“Ми фіксуємо особливо роботу диверсійних груп у межах Чернігівської та Сумської областей. Це на тих напрямках, де Збройні Сили України вигнали ворога, і ми неодноразово наголошували, що цей напрямок залишається небезпечним через мінування місцевості, яке могли залишити окупанти”, – зазначив Демченко.

Деталі

За словами речника ДПСУ, після того, як окупанти вийшли до лінії кордону, неодноразові обстріли по території України ведуться з території росії. Спроби прориву ворожих ДРГ на територію нашої держави непоодинокі, однак задокументованої інформації щодо кількості таких випадків ДПСУ не має.

Враховуючи випадки обстрілів, у Держприкордонній службі наголошують, що ситуація у прикордонних населених пунктах Чернігівської та Сумської областей становить небезпеку, як військовослужбовцям, так і мирним жителям.

Доповнення

15 травня окупанти двічі завдали ракетного удару по Сумській області. Добою раніше територію області було обстріляно шість разів за один вечір.

Українські Національні Новини

Суспільство