nedeklaruvannya-nerukhomosti-v-ispaniyi-do-sudu-skeruvali-spravu-nardepa-gerasimova

Недекларування нерухомості в Іспанії: до суду скерували справу нардепа Герасимова

 • 874607 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо народного депутата Артура Герасимова, якого підозрюють у недекларуванні нерухомості в Іспанії. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані НАБУ.

Цитата

«7 лютого 2023 року НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України IX скликання у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік в частині нерухомості за кордоном та коштів на банківських рахунках. Дії особи кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України № 1074-ІХ від 04.12.2020)», - ідеться в повідомленні.

Деталі

Слідство встановило, що народний обранець не задекларував двоповерхове житлове приміщення дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія), якими володіє спільно з дружиною. Детективи НАБУ з’ясували, що цю нерухомість нардеп придбав ще у 2013 році за понад 227 тис. євро.

Також незадекларованими виявилися понад 1,6 тис. дол. США на рахунках в українських банках.

Повідомляється, що оскільки місцеперебування нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України в січні 2023 року.

Однак згодом його місце перебування встановили, і вручили обвинувальний акт особисто.

НАБУ опублікувало відео, на якому Герасимов під час вручення обвинувального акту закривав двері автомобіля та відмовлявся його брати, викидуючи через вікно.

Під час розслідування детективи уточнили вартість незадекларованої нерухомості, провівши відповідну експертизу.

Доповнення

НАБУ і САП поінформували, що повідомили народному депутату Юрію Камельчуку про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП