nedofinansuvannya-po-vsikh-psikhiatrichnikh-likarnyakh-syagaye-blizko-898-mln-griven-stepanov

Недофінансування по всіх психіатричних лікарнях сягає близько 898 млн гривень – Степанов

 • 12668 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. В Україні недофінансування по всіх психіатричних лікарнях сягає 898 млн гривень, ця цифра ставить на межу закриття багато таких закладів. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Вчора одна з лікарень міста Києва, а саме клінічна лікарня психіатрії, відома, як психіатрична лікарня імені Павлова вийшла на акцію протесту. Це був мирний протест, вони розташувалися уздовж дороги, і протестували проти тої ситуації, у якій вони опинилися у зв’язку з введення 1 квітня другого етапу реформи", - сказано у повідомленні.

За його словами, у них не вистачає фінансування, фінансування менше, ніж у минулому році більше, ніж на 50%.

"Вони опинилися на грані закриття саме тому, що ті тарифи, які розраховані - вони не відповідають реаліям…Якщо говорити мовою цифр, то загальне недофінансування складає 898 млн по всіх психіатричних лікарнях. Ця цифра поставила на межу закриття багато психіатричних лікарень", - повідомив Степанов.

Він додав, що зараз розроблюється механізм, який дозволить реформувати і не втратити психіатричну службу.

"Психіатрична служба, вона буде фінансуватися по окремому механізму, який дозволив би з одного боку дійсно реформувати психіатричну службу і з іншого боку, щоб ми її не втратили", - підсумував міністр.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Степанов, в Україні є 22 тисяч психічно хворих людей, яких не можна виписувати з лікарень, проте з 1 квітня - із запуском другого етапу медичної реформи - фінансування відповідних закладів сягає 12-20% від торішньої суми, що ставить їх на межу повного закриття та загрожує звільненням медичних працівників.

Українські Національні Новини

Політика