nedoluga-sproba-vipravdati-populistski-rishennya-na-dogodu-kremlya-v-mzs-vidreaguvali-na-ogoloshennya-posla-nebazhanim-v-respublitsi-serbskiy

Недолуга спроба виправдати популістські рішення: в МЗС відреагували на оголошення посла "небажаним" в Республіці Сербській

 • 545682 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. В українському МЗС відреагували на заяву президента Республіки Сербської Мілорада Додіка щодо оголошення посла України в Хорватії й Боснії та Герцеговині Василя Кирилича "небажаною особою" в республіці, пише УНН.

Цитата

"Ця "новина" і не заслуговувала б якоїсь нашої уваги. Але оскільки дехто за кордоном намагається це представити як щось, що нібито несе якісь наслідки, змушені пояснити — це т.зв. "рішення" є нікчемним", - йдеться в дописі речника МЗС Олега Ніколенка в Facebook.

Деталі

Речник зазначив, що Україна не має посла в т.зв. "Республіці Сербскій". Василь Крилич акредитований послом в Боснії та Герцеговині із резиденцією в Загребі.

Відповідно до Конституції Боснії та Герцеговини, повноваження в сфері зовнішньої політики перебувають у виключній компетенції Президії БіГ, додали в МЗС.

"Мілорад Додік не має повноважень ухвалювати подібні рішення, а його заяву слід розглядати виключно як недолугу спробу виправдати свої популістські рішення на догоду кремля", - зауважив Ніколенко.

Раніше

Президент Республіки Сербської Мілорад Додік заявив послу України в Хорватії й Боснії та Герцеговині Василю Кириличу, що він більше не є бажаною особою в республіці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна у 2022 році збільшила експорт товарів до ЄС на 4,2%

     • 511483 переглядiв

    Україна отримала мости від Норвегії: де їх використають

     • 495071 переглядiв