nedostovirne-deklaruvannya-nazk-skeruvalo-do-nabu-visnovok-schodo-posadovtsya-sbu

Недостовірне декларування: НАЗК скерувало до НАБУ висновок щодо посадовця СБУ

 • 11248 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до Національного антикорупційного бюро висновок щодо начальника СБУ в Миколаївській області, у якого виявили недостовірні відомості у декларації на 800 тис. грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал НАЗК.

“Цього року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Служба безпеки України (СБУ) забезпечили публічний доступ до декларацій високопосадовців СБУ. Також завдяки співпраці двох органів вперше за чотири роки існування е-декларування розпочато перевірку декларацій працівників Служби безпеки України. Для цього ухвалено спеціальний порядок, який гарантує додаткову безпеку даних про працівників правоохоронного органу. Серед перших результатів цієї співпраці. НАЗК виявило недостовірні відомості на 800 тис. грн у декларації Віталія Герсака, начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області. Відповідний обґрунтований висновок надісланий до Національного антикорупційного бюро України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це перше кримінальне провадження щодо діючого високопосадовця СБУ за декларування недостовірних відомостей.

“До Національної поліції скеровано матеріали для складання 14 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, щодо Миколи Беззубенка, начальника першого управління економічної контррозвідки СБУ. Високопосадовець спецслужби, використовуючи службове становище, систематично вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів...На підставі інформації від Головного управління внутрішньої безпеки СБУ НАЗК склало та направило до суду сім адміністративних протоколів за фактами несвоєчасного подання декларації”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що також до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції передали понад 25 матеріалів за фактами порушення вимог фінансового контролю співробітниками спецслужби, які не займають відповідального становища.

“Наразі тривають повні перевірки декларацій керівного складу СБУ. Спецслужбою надано доступ уповноваженим особам НАЗК до необхідної інформації для здійснення таких перевірок”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні в НАЗК пояснили, що не всі декларації співробітників Служби безпеки України підлягають перевірці. Вони не перевіряли декларації шоферів та медиків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП