negoda-v-ukrayini-ta-stolitsi-doschi-grozi-grad-sinoptiki-rozpovili-chi-ochikuvati-povtorennya-ruynivnikh-zliv

Негода в Україні та столиці: дощі, грози, град. Синоптик розповіла чи очікувати повторення руйнівних злив

 • 42621 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. У середу, 21 липня, в Україні стане свіжіше, у більшості регіонів очікуються грозові дощі, а вулиці Києва знову може залити водою в результаті сильних злив. Про це УНН розповіла синоптик Наталія Діденко.

Цитата:

“Завтра у більшості областях України очікується нестійка погода. Пройдуть короткочасні дощі з грозами, місцями сильні зливи. При зливах можливі посилення вітру, град та шквали. У південні частині України короткочасні дощі чергуватимуться з проясненнями. Схід, який зараз найбільше потерпає від спеки отримає завтра вологу, в другій половині дня або вже надвечір. Також там нарешті пройдуть дощі, а після завтра, 22 липня на півдні спека почне спадати.

Також не сильні опади очікуються на північному заході України – Волинь та Рівненщина. Температура повітря у більшості областей буде не просто комфортна, а для когось навіть низькою. Захід, північ, значна частина центру, окрім Дніпропетровщини температура повітря буде коливатися 22-25°. На сході ще завтра буде 29-34°, у південні частині найгарячіше буде до 33°, на Херсонщині до 30°, на Миколаївщині спека почне спадати до 26-29°”, – розповіла Діденко.

Деталі

За словами синоптика, непогоди варто очікувати і в столиці. Завтра у Києві пройдуть періодичні дощі та грози. Є висока ймовірність сильних злив, граду шквалу та посилення вітру.

“Вживати страшні епітети я б не вважала за потрібним, але погода буде дійсно складною. І враховуючи, що у Києві нещодавно пройшов дощ з негативними наслідками, такі прості поради, як дивитися де ви паркуєте автомобіль та біля яких дерев ходите. Варто в такий період слідкувати за самопочуттям і краще планувати свій день, тому що сильний дощ може мати певні наслідки, тут чинники не лише атмосферні, а й людські, якщо ми говоримо про місто”, – додала Діденко.

Доповнення

Нагадаємо, 19 липня, у Києві за пів години випала майже тижнева норма опадів. Негода спровокувала колапс на вулицях Києва. На оприлюднених у соцмережах відео видно, як водії намагалися врятувати свої автівки, які подекуди затопило по бампер. Підтопило і підземні переходи. Також злива у Києві стала причиною підтоплення двох станцій метро, які довелося на невеликий період частково закрити.

Українські Національні Новини

Суспільство