negoda-vdarila-po-velikiy-britaniyi-vdruge-za-tizhden

Негода вдарила по Великій Британії вдруге за тиждень

 • 753216 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Рейси скасовано, школи закрито, а водії на години застрягли на головній автомагістралі, коли в п'ятницю вдруге за тиждень на Британію обрушився снігопад та вітер. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Погодна система, названа метеорологами Larisa, принесла шторми та хуртовини на більшу частину країни. Алекс Беркілл, метеоролог, повідомив, що найбільше постраждали північна Англія та північний Уельс, де пориви вітру зі швидкістю 80 км/год супроводжувалися снігом до 30 сантиметрів.

Деякі водії провели у своїх машинах більше семи годин після того, як рух зупинився на шосе M62, що перетинає північну Англію.

"Я бачив багато покинутих спортивних автомобілів, один Jaguar залишився на дорозі з лопатою, встромленою в землю поряд з ним, і без водія", - сказав відеожурналіст Річард Маккарті.

Багато шляхів у центральній Англії стали непрохідні, а залізнична лінія, що з'єднує міста Манчестер і Шеффілд, закрита через дерева, що впали.

Авіасполучення також було порушено: більшість рейсів, що вилітають з аеропорту Ліверпуля, були затримані в п'ятницю вранці. Аеропорт Іст-Мідлендс у центральній Англії було закрито приблизно на три години, а польоти в аеропорту Бірмінгема були ненадовго припинені.

Додамо

Морозне арктичне повітря призвело до того, що цього тижня температура впала до майже -16C у Шотландському нагір'ї.

Метеорологічне бюро заявило, що в країні нерідко трапляються похолодання навесні, коли умови часто змінюються. За статистикою, ймовірність снігу у Великій Британії в березні вища, ніж у грудні.

Українські Національні Новини

Новини Світу