negoda-zaskochila-znenatska-po-ukrayini-na-trasakh-desyatki-zastryaglikh-vodiyiv

Негода "заскочила зненацька": по Україні на трасах десятки застряглих водіїв

 • 14536 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. По всій території України через негоду на засніжених трасах застрягли десятки водіїв на легкових автомобілях і вантажівках, допомагати їм залучили рятувальників. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДСНС України.

"Уже сьогодні, 13 січня, до рятувальників за допомогою зверталися водії у різних регіонах України", - сказано у повідомленні.

На Херсонщині, зокрема, із заметів витягли 18 крупногабаритних автомобілів, які через ускладнення погоди сильним вітром та снігопадом на трасі Т0403, що проходить через Нововоронцовку, не змогли подолати затяжний слизький підйом на дорозі. Надзвичайники вилучили із заметів всі автомобілі, й вони продовжили свій шлях.

Водночас, у Миколаївській області бійці ДСНС на автошляхях у київському та одеському напрямках надавали допомогу водіям вантажних транспортних засобів у відбуксируванні з підйомів. Зокрема, ускладнення зафіксовані на дорозі в районі села Мигія Первомайського району.

У Запорізькій області на трасі "Дніпро-Маріуполь" між населеними пунктами Кінські Роздори та Гусарка Пологівського району водій легковика також потребував допомоги. Прибувши на місце події, надзвичайники встановили, що автомобіль Volkswagen Passat з'їхав у кювет та не може самостійно виїхати на трасу. Легковик витягали тросом.

А на Харківщині рятувальники допомогли витягти автомобіль "швидкої" з кювету, куди він втрапив через сильний снігопад. Машина застрягла і не могла зрушити з місця. За допомогою тросу бійці ДСНС відбуксирували "швидку" на дорогу. Далі автомобіль "швидкої" продовжив рух самостійно, але фахівці Служби порятунку супроводжували його, щоб медики дісталась до місця їхнього виклику без перешкод.

Нагадаємо, в Україні цього тижня температура повітря піде у глибокий "мінус". Місцями 16 січня - до 21 градуса морозу вночі. Триматиметься мінусова температура і вдень. Час від часу у наближчі три доби по країні буде сніжити.

Українські Національні Новини

Суспільство