nekhay-ne-pkhaye-svogo-nosa-v-yevropeysku-integratsiyu-ukrayini-mzs-pro-zayavu-rf-pro-kinets-yes

"Нехай не пхає свого носа в європейську інтеграцію України": МЗС про заяву рф про кінець ЄС

 • 177293 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. росія не досягла історичного розвитку, аби рефлексувати про європейські цінності. Тому нехай російський режим не пхає свого носа в європейську інтеграцію України, а займається власними справами. Про це заявив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи заяву мзс рф про кінець ЄС через вступ України, пише УНН.

Цитата

«росія наразі не досягла історичного розвитку, аби рефлексувати про європейські цінності. Для України цінності - це свобода, демократія, повага до прав людини, верховенство права. Все те, заради чого українці нині боронять свою землю від російської агресії. «Русский мир» ж базується на пригніченні власного населення, позбавлення його будь-яких прав і свобод, збагаченні владної верхівки. Тому нехай російський режим не пхає свого носа в європейську інтеграцію України, а займається власними справами», - сказав Ніколенко.

Доповнення

В мзс рф заявили, що якщо Європейський Союз схвалить початок процедури вступу України до ЄС, то це означатиме кінець об'єднанню та показуватиме, що він керується суто геополітикою.

Додамо

У Міністерстві закордонних справ Франції повідомили, що запит України на вступ до ЄС розглянуть вже у червні.

9 травня Україна офіційно передала Європейській комісії фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч перебуває на боці Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика