nekhay-tse-komus-ne-podobayetsya-ale-ukrayinskiy-futbol-rozvivayetsya-kholodnitskiy

Нехай це комусь не подобається, але український футбол розвивається - Холодницький

 • 14202 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та перший віце-президент Української асоціації футболу Назар Холодницький розповів про досягнення УАФ, а також про те, як сьогодні здійснюється фінансовий моніторинг її діяльності. Про це він завив в інтерв'ю спортивному порталу tribuna.com, передає УНН.

"Щодо Асоціації футболу я бачу, що, як не крути, але ми з першого місця вийшли на Євро-2020. Передусім це заслуга тренера і збірної, а й Асоціація створила належні умови для того, щоб футболісти були забезпечені всім, чим треба і не треба. Не треба це замовчувати.

Зміни за ці три роки по футболу в Україні я бачу. Бачу, скільки ми тих м'ячів роздали дітям, немає такого, що у керівництва Асоціації забиті склади м'ячами.

Усі гроші, отримані від УЄФА, наскільки я бачу за звітами, використані за призначенням. В Асоціації футболу фінансовий контроль здійснює міжнародна аудиторська компанія зі світовим ім'ям, абсолютно об'єктивна, вони не будуть ризикувати своєю репутацією", - сказав він.

За словами Холодницького, він бачить реальні зміни в українському футболі, "нехай це комусь і не подобається".

"Бачу зміни, я бачу, що футбол реально хоче змін, нехай це комусь не подобається, але він розвивається", - резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, наприкінці минулого року УАФ виступила заявником у кримінальному провадженні Нацполіції, яка розслідує нецільове використання коштів УЄФА в період керівництва тоді ще ФФУ Григорія Суркіса.

Згідно з розслідуванням німецького видання Der Spigel, УЄФА з 2002 року перерахувала близько 390 млн євро, призначених Українській асоціації футболу (тоді - ФФУ), офшорній компанії "Ньюпорт Менеджмент Лтд" (Newport Management Limited), зареєстрованій на Британських Віргінських островах і "пов'язаній з братами Суркісами".

Пізніше, з тексту судових постанов, стало відомо, що ці кошти витрачалися через інші офшорні компанії на покупку тонн чаю, кави і морепродуктів.

Саму ж компанію Newport Management Limited вважають "таємним фондом" ФК "Динамо" з 1999 року.

Українські Національні Новини

Спорт