nelogichno-vvoditi-busternu-dozu-vaktsini-vid-covid-19-koli-ne-vaktsinovani-grupi-riziku-golubovska

Нелогічно вводити бустерну дозу вакцини від COVID-19, коли не вакциновані групи ризику – Голубовська

 • 58377 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Не зовсім логічно щеплюватися додатковою дозою вакцини від COVID-19, коли не вакциновані основні групи ризику. Про це заявила головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська в ефірі ток-шоу Володимира Полуєва та Віолетти Логунової "Велика п'ятниця", передає кореспондент УНН.

Цитата

“Після того, як у нас будуть вакциновані основні групи ризику, вони у нас недовакциновані, тому що пізно почали. То вводити бустерну дозу не зовсім логічно, поки ці групи не захищені. Основну напругу для охорони здоров'я вони створюють. Ці люди. Тому їх потрібно захистити в першу чергу", - сказала Голубовська.

Деталі

За її словами, будь-яке медичне втручання треба рекомендувати виходячи з оцінки користь/ризик і враховувати багато різних факторів.

"Що стосується бустерної дози. Поки у нас не буде перевакцинована група ризику, у нас навряд чи буде вводитися третя доза. Я всіх закликаю, хто не вакцинований, хто не імунна людина, якій вже належить за термінами проходити вакцинацію — треба це зробити в тихий холодний період, а не чекати сплеску", — сказала Голубовська.

Доповнення

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявляв у жовтні цього року, що найближчим часом українцям, які мають проблеми з імунітетом, буде рекомендовано щепитися додатковою дозою вакцини від COVID-19.

Також у жовтні Міністерство охорони здоров'я повідомляло, що підготує наказ, за яким українцям, які мають проблеми з імунітетом, буде рекомендовано щепитися додатковою дозою вакцини від COVID-19.

На початку жовтня Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало вводити третю дозу вакцини від Covid-19 BioNTech/Pfizer і Moderna людям з ослабленим імунітетом через 28 днів після другої дози.

Українські Національні Новини

Здоров'я