nemaye-planiv-poyikhati-v-ukrayinu-v-bilomu-domi-v-chergoviy-raz-zayavili-pro-vidmovu-baydena-vidvidati-kiyiv

Немає планів поїхати в Україну: в Білому домі в черговий раз заявили про відмову Байдена відвідати Київ

 • 93913 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Наразі президент США Джо Байден не має планів відвідати Україну, незважаючи на поїздки в регіон держсекретаря Ентоні Блінкена, міністра оборони Ллойда Остіна та спікера палати представників Ненсі Пелосі в останні кілька тижнів, повідомив в понеділок Білий дім, передає УНН.

Цитата

"Ну, зараз немає планів у роботі, і, очевидно, ми продовжимо оцінку", — сказала прессекретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу для преси в Білому домі в понеділок.

"І, як ви знаєте, наша мета — знову відкрити посольство, щоб наші дипломати повернулися туди, не просто їздили туди-сюди, а були присутні в країні, і я знаю, що президент хотів би відвідати Україну, але немає планів у роботі на даний момент".

Деталі

За даними Білого дому, Байден розмовляв з членами делегації Конгресу в Україні на чолі зі спікером Пелосі в ці вихідні, але планує провести від них "ширший брифінг, коли вони повернуться".

Відповідаючи на коментарі члена палати представників Адама Шиффа, демократа з Каліфорнії, про те, що Україна запросила додаткову допомогу, Псакі сказала, що адміністрація "продовжуватиме консультуватися і покладатися на рекомендації Міністерства оборони щодо того, які системи озброєнь та обладнання використовуватиме".

Вона не уточнила, які запити передала делегація.

Додамо

Раніше Байден неодноразово відкидав можливість відвідати Київ, принаймні, поки триває війна.

Українські Національні Новини

Новини Світу