nemaye-scheplennya-nemaye-roboti-vatikan-virishiv-zhorstko-borotisya-z-protivnikami-covid-vaktsinatsiyi

Немає щеплення - немає роботи: Ватикан вирішив жорстко боротися з противниками COVID-вакцинації

 • 12991 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Ватикан повідомив своїм співробітникам, що вони ризикують втратити роботу, якщо відмовляться від вакцинації від COVID-19 без поважних медичних причин. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

В указі кардинала Джузеппе Бертеллі, фактично губернатора Ватикану, сказано, що вакцинація є "відповідальним вибором" через ризик заподіяння шкоди іншим людям.

У документі на семи сторінках йдеться, що тим, хто не може пройти вакцинацію за станом здоров'я, може бути надана інша посада, імовірно, на якій вони будуть контактувати з меншою кількістю людей, але отримуватимуть таку ж зарплату, навіть якщо нова посада буде нижчою.

При цьому в указі, підписаного ще 8 лютого, сказано, що ті, хто відмовляється пройти вакцинацію без достатніх підстав, підпадуть під дію спеціального положення закону 2011 року про права та обов'язки співробітників. Стаття в законі 2011 року передбачає, що співробітники, які відмовляються від "запобіжних заходів", можуть мати "різного ступеня наслідки, які можуть привести до звільнення".

Доповнення

Бертеллі, який підписав указ, у грудні отримав позитивний результат на коронавірус і пішов на самоізоляцію.

У Ватикані, найменшій державі в світі, працює кілька тисяч співробітників, більшість з яких проживають в Італії. Його програма вакцинації розпочалася в минулому місяці, і 84-річний Папа Франциск був одним з перших, хто отримав щеплення.

Папа Франциск є великим прихильником вакцин для запобігання поширенню коронавірусу. "Це етичний вибір, тому що ви граєтеся зі своїм здоров'ям, своїм життям, але при цьому ви також граєтеся і з життями інших людей", - сказав він в інтерв'ю італійському телебаченню минулого місяця.

Так, Ватикан ввів обов'язкову вакцинацію від COVID-19 для журналістів, які супроводжують Папу Франциска в його поїздці до Іраку в наступному місяці.

У Ватикані зареєстровано менше 30 випадків коронавірусу, більшість з них - серед швейцарської гвардії, яка живе в комунальних бараках. Згідно з даними ООН World Population Prospects, наразі у Ватикані проживає менше тисячі осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу