nenadannya-ukrayini-statusu-kandidata-na-chlenstvo-v-yevropeyskomu-soyuzi-bude-vbivstvom-kuleba

Ненадання Україні статусу кандидата на членство в Європейському союзі буде вбивством – Кулеба

 • 97015 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Ненадання Україні статусу кандидата на членство в Європейському союзі буде вбивством надії, яка є в українського народу. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з віцеканцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Щодо нашої європейської інтеграції є декілька речей, які я маю прояснити. По-перше, в жодному разі не йдеться про миттєвий вступ до Європейського союзу без проходження певного шляху. Друге – Україна в жодному разі не намагається перестрибнути через чиюсь голову і залишити тих, хто вже чекає на членство, позаду", - сказав Кулеба.

Деталі

З його слів, це - не аргумент.

Міністр заявив, що надання Україні статусу кандидата на членство – це долучення України до Західних Балкан, які вже знаходяться в процесі.

Цитата

"Третє. Я в колі друзів, дозволю собі бути відвертим. Два з половиною місяці ми чуємо з Німеччини, інших країн, наступні слова: Україна, ви нас надихаєте. Українці, ви найкращі. Українці, ми пишаєось вами. Україна – ти є частиною нашої великої європейської родини. Україна – ти одна з нас", - зазначає дипломат.

"Надання Україні статусу кандидата на членство в червні цього року, який або продемонструє, що всі ці слова були лише словами, насправді нас ніхто ніде не чекає і не готові переводити красиві, правильні слова в реальні дії. Або це буде підтвердженням того, що коли Європа щось говорить – вона саме це має на увазі. Ненадання Україні статусу кандидата на членство в Європейському союзі буде вбивством надії, яка є в українського народу", - наголосив він.

Раніше

9 травня Україна офіційно передала Європейській комісії фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч перебуває на боці Європейського Союзу.

Віце-прем’єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна очікує отримати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу в червні.

Українські Національні Новини

Політика