neofitsiyniy-radnik-trampa-vede-peregovori-pro-pridbannya-motor-sich-wsj

Неофіційний радник Трампа веде переговори про придбання "Мотор Січ" - WSJ

 • 11956 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Приватний підрядник з питань безпеки і неофіційний радник президента США Дональда Трампа, Ерік Прінс, веде переговори про покупку українського виробника аерокосмічної техніки "Мотор Січ". Про те повідомляє видання Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела, передає УНН.

Так, за словами джерела, адміністрація Трампа обговорювала можливість покупки з Принцом і, щонайменше, з ще одним потенційним покупцем з приватного сектора. В останні тижні Прінс обговорив компанію з українськими офіційними особами і відвідав головний завод компанії, як повідомляють інші джерела агентства.

Прінс, колишній військово-морський котик і мільярдер-засновник оборонного підрядника, раніше відомого як Blackwater, є виконавчим директором і заступником голови Frontier Services Group, приватного підрядника щодо забезпечення безпеки в Гонконзі та Пекіні. У нього є інші ділові інтереси за межами Китаю, і він неодноразово відвідував Україну, щонайменше дев'ять разів з 2014 року, початку війни країни з Росією, пише видання з посиланням на звіти української прикордонної служби.

Сам Прінс відмовився від коментарів, але прессекретар Frontier Services Group і Прінса підтвердили, що він "хоче інвестувати в Україну", пише видання.

Повідомляється також, що під час своєї останньої поїздки в Україну, 24-27 жовтня, Прінс відвідав завод "Мотор Січ". За словами представника компанії, він був "вражений високим рівнем технологій".

Адміністрація Трампа також обговорювала покупку "Мотор Січ" власником аерокосмічного підприємства Firefly Aerospace, що базується в Остіні, штат Техас, Максом Поляковим.

"Поки рано говорити про покупку акцій "Мотор Січ", - сказав Поляков WSJ.

Як пишете видання, Прінс є братом міністра освіти адміністрації Трампа Бетсі Девос.

Нагадаємо, в 2017 році The Washington Post з посиланням на джерела повідомляло, що слідчі розслідування втручання РФ у президентські вибори США 2016 року вважали, що в січні 2017 року, приблизно за тиждень до інавгурації Трампа, відбулася секретна зустріч на Сейшельських островах засновника американської приватної військової компанії Blackwater Еріка Прінса з главою Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим.

Ця зустріч, на думку слідчих "була однією з перших спроб встановити таємний канал зв'язку між новою американською адміністрацією і Кремлем".

Українські Національні Новини

Політика