nepodalik-vid-chaes-viyavili-ekstremalnikh-turistiv

Неподалік від ЧАЕС виявили "екстремальних туристів"

 • 15970 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Учора в Київській області співробітники відділу прикордонної служби “Іванків” Житомирського загону спільно з представниками Національної поліції затримали двох осіб, які безконтрольно проникли в зону відчуження та обов’язкового відселення, передає УНН з посиланням на прес-службу ДПСУ.

 "Правопорушниками виявились 21-річний громадянин України, житель Донецької області, та 20-річна громадянка Російської Федерації, жителька Москви. Шукачі пригод намагались пішки потрапити до Чорнобильської зони з метою екстремального туризму. В ході перевірочних заходів з’ясувалось, що затримана громадянка Росії на територію нашої держави прибула встановленим порядком," - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік намагався провезти гриби з перевищеною дозою радіації в 29 тис. разів

Наразі за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевості, що зазнала радіоактивного забруднення, співробітниками поліції на громадян оформлені адміністративні документи.

Особам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу розміром від 20 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 15 жовтня, на території зони Чорнобильської атомної електростанції затримали три групи сталкерів, серед них росіяни.

Українські Національні Новини

Суспільство