netanyagu-ne-maye-namiru-rukhatisya-u-napryamku-rosiyi-izrayil-pereglyadaye-politiku-postachannya-zbroyi-ukrayini

Нетаньягу не має наміру рухатися у напрямку росії: Ізраїль переглядає політику постачання зброї Україні

 • 1051693 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Ізраїль досі відхиляв прохання адміністрації Байдена та інших урядів про надання військової допомоги Україні, побоюючись напруженості у відносинах з росією, але тепер Нетаньягу наказав переглянути цю політику. Про це пише Walla, передає УНН.

Деталі

За словами трьох високопоставлених ізраїльських чиновників, уряд переглядає політику Ізраїлю щодо російського вторгнення в Україну та можливість постачання оборонних систем озброєння Україні.

За словами високопосадовця, після серії візитів представників адміністрації Байдена до Ізраїлю за останні два тижні Сполучені Штати розуміють, що Нетаньягу "не має наміру рухатися у напрямку росії".

Високопоставлений ізраїльський чиновник сказав, що в оборонному істеблішменті та розвідувальному співтоваристві зростає група високопосадовців, які вважають, що Ізраїль має змінити свою політику та надати військову допомогу Україні таким чином, щоб не розірвати відносини з росією. Наприклад, дати дозвіл третім країнам на передачу Україні деяких ізраїльських систем озброєння, які перебувають у їхньому володінні.

Високопоставлений ізраїльський чиновник зазначив, однак, ймовірно, що перегляд політики не завершиться рішенням про кардинальні зміни і вже точно не буде прийнято рішення про прямі поставки Україні передових ізраїльських систем озброєння.

Доповнення

Міністр закордонних справ Елі Коен має намір найближчим часом відвідати Київ, зустрітися зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою та знову відкрити посольство Ізраїлю в країні. Це буде перший візит ізраїльського міністра до Києва після російського вторгнення та перший візит міністра закордонних справ Близького Сходу.

Найближчими тижнями очікується також візит до Києва глав Асоціації ізраїльсько-української дружби депутатів Кнесету.

Ізраїль перебуває під тиском з боку адміністрації Байдена, конгресменів-демократів і республіканців та інших урядів на Заході, щоб країна надала Україні військову допомогу, таку як системи протиракетної оборони.

Досі Ізраїль відхиляв більшість запитів США та України на постачання оборонної зброї, і це на тлі побоювань, що дії в Газі створять напруженість у відносинах з росією та завдадуть шкоди інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу