netanyagu-rozglyadaye-viyskovu-dopomogu-ukrayini

Нетаньягу розглядає військову допомогу Україні

 • 1020933 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив в інтерв'ю, що він розглядає військову допомогу Україні, передає УНН.

Деталі

В інтерв'ю CNN Нетаньягу запитали, чи може Ізраїль надати допомогу Україні, наприклад, за допомогою "Залізного куполу": "Ну, я, звичайно, вивчаю це", - сказав Нетаньягу.

Він підтвердив, що Сполучені Штати перекинули артилерійський склад, який вони розмістили в Ізраїлі, в Україну, та назвав власні операції єврейської держави проти Ірану частиною аналогічних зусиль.

"США забрали більшу частину ізраїльських боєприпасів та передали їх Україні. Ізраїль також, відверто кажучи, діє таким чином, що я не перераховуватиму тут, проти іранської зброї, яка використовується проти України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запросили в Ізраїлю ракети Hawk для відправки в Україну - Axios

Що передувало

Слова Нетаньягу пролунали після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена, котрий закликав до спокою після спалаху насильства між Ізраїлем та палестинцями, а також підштовхнув Ізраїль до збільшення підтримки України. Блінкен сказав, що Україна потребує допомоги, "оскільки вона хоробро захищає свій народ і саме своє право на існування".

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен незабаром вирушить до України, щоб знову відкрити посольство своєї країни, що стане першою такою поїздкою після війни.

Попередник Нетаньягу Нафталі Беннет у березні несподівано відвідав Москву, щоб виступити посередником перед путіним. Беннет передав послання путіна президентові України Володимиру Зеленському, але домовитись про прямі переговори не вдалося.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нетаньягу розглядає військову допомогу Україні

     • 1020933 переглядiв

    Литва не бачить сенсу в послах росії в країнах ЄС

     • 1004350 переглядiв