netanyakhu-zaklikayut-vidmovitisya-vid-aneksiyi-teritoriy-na-zakhidnomu-berezi-richki-yordan

Нетаньяху закликають відмовитися від анексії територій на західному березі річки Йордан

 • 9329 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Передвиборча обіцянка прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху анексувати території єврейських поселень на західному березі річки Йордан викликало різку критику цілої низки країн. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

Згідно з інформацією видання, у МЗС Великої Британії нагадали, що згідно з міжнародним правом ці поселення є незаконними, а міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав заяви Нетаньяху безвідповідальними. Засудили наміри ізраїльського прем'єра і палестинські лідери.

"Це не просто заява, зроблена в розпал передвиборної кампанії, ця заява про рішучість і політиці. Він збирається анексувати все поселення, зберегти свій контроль над долиною річки Йордан і анексувати її, він збирається помістити палестинців в спеціальні населені пункти під контролем ізраїльських сил безпеки і продовжити незаконну анексію Єрусалиму. Це кінець всім шансам на мир", - заявив високопоставлений член Організації визволення Палестини Ханан Ашрауі.

Головний суперник Нетаньяху на запланованих на 9 квітня парламентських виборах, колишній начальник генштабу Бені Ганц, використовує ще більш жорстку риторику. Він, серед іншого, хвалиться тим, що вбив понад тисячу палестинців і відправив Газу "назад у кам'яний вік", пише видання.

Аналітики відзначають, що Нетаньяху надихнуло визнання президентом США Дональдом Трампом ізраїльського контролю над всім Єрусалимом і Голанськими висотами, і він вирішив не зупинятися на досягнутому.

Нагадаємо, що Нетаньяху пообіцяв анексувати єврейські поселення на західному березі річки Йордан.

Як повідомляв УНН, 31 березня, у неділю, ізраїльські танки відкрили вогонь по сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл.

Раніше президент США Дональд Трамп при зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху підписав указ, в якому йдеться, що Сполучені Штати визнають суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Українські Національні Новини

Новини Світу