nevdovzi-my-ochikuiemo-pobachyty-pershi-litaky-f-16-v-nebi-yevlash

Невдовзі ми очікуємо побачити перші літаки F-16 в небі - Євлаш

 • 63287 переглядiв

Україна очікує незабаром побачити в небі перші винищувачі F-16, які забезпечать потужну повітряну підтримку проти російської авіації.

В Україні очікують невдовзі побачити перші винищувачі F-16 в небі. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Фахівці готуються й вже невдовзі ми очікуємо побачити перші літаки F-16 в небі, які будуть чинити досить потужний опір російській авіації, підтримувати нашу піхоту з неба, підтримувати інші окремі роди військ під час виконання поставлених завдань

- сказав Євлаш.

Доповнення

The New York Times повідомляв, що до літа цього року 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання в Данії, Великій Британії та США. Але до моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів. Також раніше повідомлялося, що в Україні відбувається підготовка і адаптація аеродромів до прийому F-16.  

Нідерланди планують підготувати для України шість додаткових винищувачів F-16. Таким чином країна передать 24 літаки F-16. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен висловила сподівання, що Україна зможе отримати данські винищувачі F-16 ще до літа. 

Анна Мурашко

Війна