nezakonna-kompensatsiya-za-zhitlo-sud-zasudiv-eksnardepa-solvara-do-3-rokiv-tyurmi

Незаконна компенсація за житло: суд засудив екснардепа Сольвара до 3 років тюрми

 • 191982 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала виправдувальний вирок першої інстанції та засудила до 3 років тюрми екснардепа Руслана Сольвара у справі щодо незаконного отримання понад 360 тис. грн компенсації за винайм номеру у готелі “Київ”. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Цитата

«22 вересня 2022 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок винесений Вищим антикорупційним судом 14.06.2021 та постановила новий вирок, яким народного депутата України VIII скликання визнано винуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв’язку з начебто відсутністю власного столичного житла, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у рамках досудового розслідування прокурорами САП та детективами НАБУ зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення нардепом кримінального правопорушення - народний депутат приховав отримання у спадщину квартири у столиці та не відмовився від компенсації за житло.

Як наслідок, з державного бюджету було незаконно сплачено 361,5 тис. гривень компенсацій.

«Заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП, скасував вирок суду першої інстанції та постановив новий, відповідно до якого вказаному колишньому нардепу призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 гривень», - інформує САП.

Доповнення

У 2020 році до суду було скеровано обвинувальний акт про обвинувачення народного депутата України VIII скликання Руслана Сольвара в незаконному отриманні понад 360 тис. гривень компенсації за винайм номеру у готелі “Київ”.

Руслану Сольвару було повідомлено про підозру через незаконне отримання 361,5 тис. гривень компенсації з державного бюджету.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП