nezakonne-zavolodinnya-avtomobilem-na-luganschini-suditimut-dvokh-politseyskikh

Незаконне заволодіння автомобілем: на Луганщині судитимуть двох поліцейських

 • 11951 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох начальників структурних підрозділів Нацполіції в області за незаконне заволодіння транспортним засобом. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох начальників структурних підрозділів Кремінського відділу Головного управління Національної поліції в Луганській області за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 289 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за даними слідства, службові особи відділу поліції умисно приховали та не задокументували факт дорожньо-транспортної події, що сталася 22 січня 2020 року у місті Кремінна.

"Знаючи про те, що власник автомобіля покинув місце ДТП, з метою особистого збагачення правоохоронці незаконно заволоділи транспортним засобом. Для реалізації свого злочинного плану поліцейські за допомогою вантажного автомобіля викрали автомобіль, який в подальшому слідчі виявили у лісовому масиві Кремінського району", - повідомили у пресслужбі.

Повідомляється, що наразі вказані особи відсторонені від займаних посад. До підозрюваних судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Також вказано, що правоохоронців викрили за матеріалами Луганського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Києві чоловік напідпитку викрав автомобіль іноземного посла.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП