nezakonne-zbagachennya-proti-nardepa-yatsenka-vidkrili-dvi-kriminalni-spravi

Незаконне збагачення: проти нардепа Яценка відкрили дві кримінальні справи

 • 327691 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Проти народного депутата Антона Яценка відкрили два кримінальні провадження за статтями “незаконне збагачення” та “декларування недостовірної інформації”. Про це йдеться у витязі з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який є у розпорядженні УНН.

Деталі

Відомості до ЄРДР були внесені Генеральним прокурором згідно з ухвалою Вищого антикорупційного суду.

Здійснювати досудове розслідування доручили детективам Національного антикорупційного бюро.

                                       

                                       

Нагадаємо

Раніше журналісти виявили, що родина нардепа Яценка володіє елітною нерухомістю у столиці та Київській області. Так, за даними Bihus.Info, на тестя нардепа був записаний маєток у селищі Козин під Києвом площею понад 1,5 тис. кв. м. На нього ж була записана і низка нерухомості загальною вартістю близько 8 млн дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Коли вкрав на 100500 років вперед”: Железняк оцінив ініціативу нардепа Яценка зменшити зарплати парламентарів до мінімалки 

Окрім того, Антон Яценко відомий причетністю до корупційних схем. У 2018 році журналісти виявили таку схему у системі оцінки нерухомості, пов’язану із електронними майданчиками-посередниками. За даними розслідувачів, ці майданчики за гроші забезпечували доступ до електронної бази Фонду держмайна, утім фактично жодного функціонала не мали. За оцінкою журналістів, за перший місяць роботи цієї схеми сайти-посередники заробили мінімум 23 мільйони гривень. Розслідувачі припустили, що ці майданчики можуть бути пов’язані з Антоном Яценком. У 2019 році Верховна Рада ухвалила законопроект, який ліквідував так звані “майданчики Яценка”.

Нині ж Антон Яценко ініціював законопроект, яким пропонує зменшити народним депутатам зарплати до “мінімалки” та позбавити їх усіх пільг на час дії воєнного стану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП