nezakonni-operatsiyi-iz-dorogotsinnim-kaminnyam-ta-zolotom-vikrili-u-zaporizhzhi

Незаконні операції із дорогоцінним камінням та золотом викрили у Запоріжжі

 • 6772 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Правоохоронці викрили ряд незаконних операцій з дорогоцінним камінням та золотом, проведених одним із Запорізьких ломбардів. Про це УНН повідомили у прес-службі поліції Запорізької області.

Встановлено, що працівники Запорізького ломбарду вносили до документів завідомо неправдиві відомості. Схема виглядала наступним чином: не викуплені вчасно дорогоцінності не здавалися до Державної скарбниці, а оформлялися, як начебто повернуті власникам. Після цього золото та коштовне каміння реалізовувалося третім особам. Тим самим завдавалася істотна шкода охоронюваним інтересам держави та фінансовому підґрунтю економіки України в цілому.

На підставі зібраних матеріалів правоохоронцями було проведено санкціоновані обшуки за місцем знаходження головного офісу та бухгалтерії згаданого ломбарду.

Під час обшуків було вилучено три кілограми дорогоцінного і напівдорогоцінного каміння органічного та неорганічного походження (бурштин, діаманти, і т. ін.), грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, ювелірні вироби загальною вагою 364 гр, а також бухгалтерську документацію закладу.

Вартість збитків, завданих державі, встановлюється.

Наразі триває досудове розслідування кримінального провадження за ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України

Українські Національні Новини

Кримінал та НП