nezakonniy-virok-prikhodku-ukrayina-vislovila-rosiyi-protest

Незаконний вирок Приходьку: Україна висловила Росії протест

 • 11066 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із оголошенням російським судом незаконного вироку громадянину України Олегу Приходьку за сфабрикованими звинуваченнями в "підготовці терористичного акту, виготовленні і незаконному зберіганні вибухових речовин". Про це повідомляє пресслужба МЗС, пише УНН.

Деталі

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично вмотивованої. У цьому контексті українські дипломати зауважили, що адвокат Приходька неодноразово звертав увагу "суду" на численні процедурні порушення під час досудового слідства, а також на повне несприйняття "суддями" наданих захистом обґрунтованих свідчень про непричетність українця до інкримінованих діянь.

"Сьогоднішній вирок – це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму", - зазначила перший заступник міністра Еміне Джапарова.

У МЗС наголосили, що Російська Федерація має скасувати неправомірне рішення суду і негайно звільнити Олега Приходька, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство категорично засудити застосування РФ практики судових переслідувань інакомислення з використанням незаконних силових методів та антитерористичного законодавства і вимагати припинення Росією порушення норм міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України.

Нагадаємо

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська Федеральна служба безпеки звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в “незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв”.

А 5 лютого адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею “незаконне позбавлення волі” через арешт активіста в окупованому Криму.

Суд виніс рішеня позбавити свободи Олега Приходька на 5 років із відбуванням першого року покарання у в’язниці, умови тримання в якій є найбільш тяжкими в російській пенітенціарній системі, та решти терміну в колонії суворого режиму.

Українські Національні Новини

Політика