nezakonno-zasudzheniy-v-okupovanomu-krimu-zhurnalist-semena-likuvatimetsya-u-kiyevi

Незаконно засуджений в окупованому Криму журналіст Семена лікуватиметься у Києві

 • 13376 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Незаконно засуджений журналіст Микола Семена отримає необхідне висококваліфіковане лікування на базі "Державної наукової установи " Науково - практичний центр профілактичної та клінічної медицини" Державного управління справами. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Так, Денісова повідомляє, що за особистим дорученням Президента України Володимира Зеленського працівники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини на київському залізничному вокзалі зустріли звільненого з незаконного утримання на території тимчасово окупованого Криму Миколу Семену.

"За розпорядженням Президента України кримський журналіст отримає необхідне висококваліфіковане лікування на базі "Державної наукової установи "Науково - практичний центр профілактичної та клінічної медицини" Державного управління справами", - написала Денісова.

Нагадаємо, незаконно засуджений журналіст Микола Семена виїхав з території анексованого Росією Криму на материкову частину України.

Нагадаємо, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

У вересні 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном на 3 роки і забороною займатися публічною діяльністю на 3 роки.

У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до 2 років.

Українські Національні Новини

Політика