nezvichniy-vipadok-u-cholovika-znikli-antitila-do-covid-19-a-potim-raptovo-povernulis

Незвичний випадок: у чоловіка зникли антитіла до COVID-19, а потім раптово "повернулись"

 • 22500 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. У американця Браяна Мерфі зникли антитіла до COVID-19, а потім раптово "повернулись" два місяці по тому. Лікарі знайшли пояснення цьому незвичному випадку, яке сподобається всім, хто вже встиг перехворіти на COVID-19. Про це повідомляє місцева служба новин KSAT 12, передає УНН

Деталі

Браян Мерфі перехворів на COVID-19 ще в березні з досить важкими симптомами. А вже в травні він зробив аналіз крові, який показав наявність антитіл до коронавірусу. З того моменту американець став донором антиковідної плазми й сім разів встиг здати кров з антитілами, яка допомагає важкохворим на COVID-19. Проте у вересні, через сім місяців після перенесеної хвороби, лікарі сказали, що кількість антитіл у його крові стала занадто низькою. Медики пояснили, що це природно, оскільки кількість імуноглобулінів у людини зменшується з часом.

Хоча Мерфі вже не міг здавати плазму, він продовжував жертвувати кров. А через два місяці на черговій здачі крові лікарі виявили у нього значне збільшення антитіл до коронавірусу. При цьому він не був інфікований повторно COVID-19 і не мав відповідних симптомів.

“Потенційною причиною є велика кількість випадків захворювання у громаді. Тому, можливо, він був повторно інфікований, що й призвело до збільшення антитіл. І він не отримав симптомів, оскільки вже мав антитіла", - пояснила лікар із Південно-Техаського центру крові та тканин Саманта Гомес Нгамсунтікул.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу